17 December 2006

Propedeuse, Periode I


2D: compositie & contrast
 
3D: ontsnappen van de massa
 
 
Beeld&Concept: het huis
 
Serieel Beeld: Elephant
2D

Bij de thuisopdracht ging het vooral om het onderzoek naar compositie en contrast in zwart-wit foto's en beelden. In de les gingen met materialen als houtskool en siberisch krijt naar waarheid tekenen.
 

3D

Het maken van een onderkomen voor 1 nacht. Hierbij dacht ik aan een pak van bubbeltjesplastic (droog, waterafstotend, warm).

Nadat ik het pak af had, heb ik fotos gemaakt met het concept: Ontsnappen van de massa.

Beeld & concept

De opdracht was 'Het huis', waarbij we in feite alle richtingen uit mochten gaan, zolang het maar over het huis ging.Na eerst foto's van suggestieve schaduwen te hebben gemaakt kwam ik uiteindelijk op: Wat als er iemand inbreekt in je huis? Daarvan heb ik foto's gemaakt met als voornaamste kenmerk uitgesmeerde lippenstift, waarop ik nadruk heb gelegd door alleen die kleur weer te geven in de foto.

Serieel Beeld

Het visueel uitbeelden van een belevenis van 15 min. Ik koos voor een stukje van de film 'Elephant'.Symbolisch voor de film heb ik magnetron popcorn gebruikt en die zo vormgegeven dat het een stukje uit de film (het eind) weergeeft. Aan de hand daarvan heb ik een serie foto's gemaakt.

Ook heb ik grafisch beeld met een pistool in een popcornzak gemaakt.