16 January 2007

Propedeuse, Periode II


2D: kleur & schaduw

3D: materiaalproefjes

Beeld & Concept: Tafel en stoel

Serieel beeld: Style & Make-up

2D

De onderwerpen van deze les waren kleur en schaduw. Het was de bedoeling dat je 10 beelden maakte, hoe en wat mocht je helemaal zelf invullen.Ik koos voor een fabriekshorizon van DSM, waarbij ik de lucht een chemisch groene kleur heb gegeven. Dit moet dan de smog en verontreiniging voorstellen.

 


3D

Eerst moesten we materiaalproefjes maken, met verschillende soorten materialen en deze benoemen.


Alziende Oog


Ontrafeling


Smog


Frustratie


Illusie van veiligheid


Multicultureel


Paradijs


Wirwar


Versleten


Symetrie


Dakloos


De weg


Doorboorde Schoonheid


Ontnomen Onschuld


Ziekelijk


Landelijk


Verborgen verslaving


Denkwerk


Juweel van de Nijl


Golvende zee


Snijdende Pijn

Daarna hebben we bij 1 proefje een voorwerp gezocht, die je moest transformeren met de materialen van een proefje. Ik had een wiskyfles als voorwerp genomen en die met de materialen van het proefje 'verborgen verslaving' getransformeerdAls de tegenreactie heb ik een bloem gemaakt met de materialen van het proefje 'paradijs'.

Beeld & Concept

Het onderwerp was Tafel & Stoel. Mijn concept die ik had bedacht was dat stoelen & tafels een persoonlijkheid hebben en gevangen zitten in de gebruiksfunctie van tafel & stoel. Dit heb ik weergegeven door de stoel en tafel een menselijke schaduw te geven.
Serieel Beeld

Hierbij was het eerste deel van de opdracht van vuilnisbakken de buitenkant en inhoud te fotograferen. Daarna moest je 1 vuilnisbak uitzoeken en de inhoud analyseren. Mijn prullenbak kwam van thuis en de belangrijkste dingen die erin zaten waren bh-beugels, zwart lint en opplak diamantjes. Hierbij dacht ik aan showgirls, moulin rouge, modellen etc. De volgende stap was het maken van een een moodboard. Hier liet je op zien welke richting je in wilde met je filmpje. Mijn filmpje gaat over 4 vrouwelijke karakters die over the top zijn, met grote ogen, grote lippen, sensueel, veel make-up en maskers. Het idee hierachter is dat wanneer vrouwen make-up op hebben, ze het gevoel hebben te kunnen doen wat ze willen. Dat ze niet bang hoeven te zijn voor negatieve reacties van mensen, omdat ze nu 'iemand anders' kunnen zijn.