02 November 2008

2e jaar, Periode I

M'n propedeuse heb ik in mijn pocket, woehoeh!!Intro-opdracht: film
Project: reflectie
 
Project: persoonlijk logo
Project: Zelfportretten emoties

Project: BodoniIntro-opdracht


Voordat we echt aan de opdrachten van het 2e jaar begonnen, kregen we eerst een introductie opdracht. We werden in groepjes ingedeeld en de bedoeling was iets over Breda te vertellen vanuit verschillende categorieen (horeca, uitgaan, fietsenmakers, etc.) en daar een spread van maken. Ik had het onderwerp film. Daarvoor ben ik gaan kijken naar videotheken en bioscopen in Breda en heb diegene gekozen waar ze meer arthouse films hadden. Daar kwam ik uit op het chassetheater en de cultvideotheek. Die heb ik met elkaar vergeleken en voor- en nadelen van naar de bios gaan of filmpje huren en thuis blijven.
Reflectie

Naar aanleiding van het natuur element water. Als eerste hebben we met ons groepje een woordenlijst met kenmerken & woorden gemaakt die bij water passen. Ik heb daaruit het woord reflectie gekozen om mee verder te gaan. Het is dus de bedoeling de reflectie in het woord uit te beelden in 2d en 3d.
2d heb ik het woord in een spiegel gereflecteerd, zodat halve letters hele worden en het woord leesbaar is.
Voor de 3d versie op het water heb ik een soortgelijk principe gebruikt, maar dan met 3d letters uit piepschuim gemaakt.
Vergeetachtig

Een of meer woorden die iets over jou vertellen en die vertalen in een persoonlijk symbool (logo). Mijn woorden zijn vergeetachtig/de weg niet weten. Dit moeten we uitwerken in een 2d & 3d versie. Het idee bij mijn 3d logo is een herkenningspunt maken, voor als je de weg kwijt bent. Daarvoor heb ik een lichtgevende pilaar gemaakt met het logo.


Zelfportretten

Bij fotografie zijn we bezig met zelfportetten maken bij de emoties vreugde, verdriet, boosheid, angst, afschuw en verrassing. Daarbij moeten we ook letters zoeken die die bepaalde emotie uitstralen en daarbij ons eigen lettertype maken bij elke emotie.


Vreugde.


Verdriet.


Boosheid.
Angst.
Afschuw.
Verrassing.
Ansichtkaarten, voor en achterkant.

Boekje Bodoni

Bij typografie kreeg ieder een typograaf toegewezen. Over deze typograaf moest je informatie zoeken (letters, achtergrond, toepassingen nu etc.) en deze in een boekje verwerken. De enigste vereiste voor het boekje was dat je het uit een A3 moest kunnen vouwen, voor de rest vrije invulling. Mijn typograaf was Giambattista Bodoni, met het gelijknamige lettertype. Bij het openslaan van het boekje krijg je eerst de geschiedenis over Bodoni. Als je het boekje dan nog eens open vouwt, dan wordt er verteld over de kenmerken van de Bodoni-letter en toepassingen in de tijd van nu, voornamelijk in mode-tijdschriften. Om mijn boekje heb ik nog een omslag gemaakt die verzegeld is, zodat het lijkt alsof het uit de tijd van Bodoni komt.