19 February 2013

KvK: Zakelijk aan de slag met PinterestVoor deze seminar had ik vaag van Pinterest gehoord, maar had er nog niets mee gedaan omdat ik niet echt wist wat de mogelijkheden waren, vooral op zakelijk gebied. Dus ik dacht, ga ik gewoon heen!

Voor degenen die niet precies weten wat Pinterest is, het is een website waar je verschillende 'moodboards' kunt aanmaken met afbeeldingen rondom verschillende thema's (kunst, kleding, gezondheid, grafisch ontwerp, etc.). Die afbeeldingen kun je op de Pinterest website zoeken, op het internet, of je kunt zelf afbeeldingen toevoegen.

Het idee ervan is dat anderen kunnen zien wat je interesses zijn, welke beelden je mooi vind, wat je aanspreekt. Voor een grafisch ontwerper (en ook voor fotografen, illustratoren, etc.) is beeld heel belangrijk en op deze manier kun je laten zien wat voor (ontwerp)stijlen je aanspreken, je eigen werk toevoegen, inspiratiebeelden voor projecten opslaan, maar ook laten zien wie je als persoon bent, in mijn geval als ontwerper.

In vergelijking met Linkedin bijvoorbeeld is Pinterest persoonlijker gericht, terwijl Linkedin heel zakelijk is met op een rijtje je doen en kunnen (opleiding, ervaring). Daarom is Pinterest ook goed in te zetten bij grotere bedrijven, zodat het bedrijf een gezicht/persoonlijkheid krijgt.

Conclusie is dus dat het de moeite waard was, en ik nu een Pinterest account heb!
Kom dat zien: http://pinterest.com/sirihellenbrand/